matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Aga:
Wyznacz sinsus i cosinus kąta alfa jeśli wiesz, że tgα= 1/2 i α∈(π,3/2π) proszę o pomoc!
1 mar 14:34
Bogdan:
Rozwiąż układ równań: 1. sinα / cosα = 1/2 2. sin
2
α + cos
2
= 1 Pamiętaj, że w III ćwiartce sinα < 0, cosα < 0.
1 mar 14:37