matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Geometria
killer:
Punkty A=(−3,−5), B=(4,−1), C=(−2,3) są wierzchołkami trójkąta. Oblicz obwód tego trójkąta. Już to narysowałem i co teraz? Błagam pomóżcie
Czy wystarczy pomierzyć boki, czy są inne sposoby obliczenia obwodu
24 maj 21:55
TOmek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1248.html
i jedziesz
24 maj 21:59
killer:
oooo dzięki
24 maj 22:06