matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;p
jarek:
Witam ! bardzo prosiłbym o pomoc. mam takie zadanie : wyznacz dziedzinę i miejsca zerowe funkcji : f(x) =
√
x + 2
x
24 maj 20:51
Kejt:
D: x+2≥0 x≥−2 x≠0 D∊<−2;+
∞
)−{0} miejsce zerowe:
√
x+2
=0 x+2=0 x=−2
24 maj 20:54