matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy! <33
banan!:
Liczby 5 i −6 są jednymi rozwiązaniami jakiego równania?
24 maj 19:58
banan!:
a) (x+5)(x−6)(x+6)=0 b) (x−5)(x
2
+36)=0 c) 6x
2
(x−5)=0 d) (x−5)(x+6)
2
=0
24 maj 20:02