logarytmy
Moni: Jak obliczyć coś takiego:
| | 1 | |
W MIEJSCE a, 1 + |
| |
| | 1 − log22 | |
24 maj 19:52
Moni: pomocy
24 maj 20:02
luk18: | | 1 | |
ja to bym zrobił tak 1 + |
| = 1 |
| | 1−1 | |
24 maj 20:14
Moni: źle przepisałam:
:(
24 maj 20:20
Moni: :(
24 maj 20:28
Moni: Pomocy
24 maj 20:42
Przemek: Patrz
24 maj 20:46
Przemek: Zajmijmy sie samym mianownikiem...
| | 1 | | 1 | | 1 | | 3 | |
1+ |
| = 1+ |
| = 1+ |
| = 1+ log |
| 3= |
| | 1−log3 2 | | log3 3 − log3 2 | | | | 2 | |
| | 3 | | 3 | | 3 | | 3 | | 9 | |
log |
| |
| + log |
| 3 = log |
| |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
24 maj 20:55
Przemek: Sorki nie umiem zrobic dolnego indeksu z ulamkiem

I jak to podstawisz to tam z ktoregos
| | 9 | |
wzoru wychodzi ze jest to rowne |
| O ile sie gdzies nie pomylilem  |
| | 2 | |
24 maj 20:55
Przemek: log
3 3=1 − definicja logarytmu tak dla wytlumaczenia
24 maj 20:57