matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę
kija:
proszę o pomoc − jak obliczyć ten wielomian −2x
4
− 17x
2
+ 10=0
24 maj 19:09
krystek:
Jest to równanie ! Podstaw za x
2
=t gdzie t>0 Otrzymasz −2t
2
−17t+10=0 I dalej licz.
24 maj 19:42