matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz wzór ogólny monotonicznego ciągu geometrycznego An
xyz:
wyznacz wzór ogólny monotonicznego ciągu geometrycznego An {a3=4 {a5=6
24 maj 18:07
olo:
a
3
= 4 a
5
= 6 a
5
=a
3
* q
2
4=6q
2
/ :6 q
2
=
4
6
q=
√
4
6
24 maj 18:13