skróć ułamek i podaj odpowiednie założenia(ważne)
Prosze bardzo o pomoc: Jutro mam poprawę i niby rozumiem wyrażenia, ale nauczycielka daje nam przykłady przy których
człowiek głupieje proszę bardzo o pomoc.
24 maj 16:46
Prosze bardzo o pomoc: Niech to ktoś rozwiąże bardzo proszę inaczej nie zdam

2 klasa liceum
24 maj 17:10
Godzio:
Dobrze przepisałaś ?
24 maj 17:14
Prosze bardzo o pomoc: Tak wszystko jest dobrze dlatego mówię, że przy naszej pani ten kto myśli że umie matmę tak
naprawdę nic nie umie

W gimnazjum leciałem na 4 nawet 5 a teraz walcze o 2 co roku
24 maj 17:18
Godzio:
To nic z tym nie zrobisz ... Ale znaj moje dobre serce :
x
3 − 2x
2 − 4x
+ 8 ⇒ Tak powinno być
D = R − {−2,2}
| 4 − x2 | | −(x2 − 4) | |
| = |
| = |
| x3 − 2x2 − 4x + 8 | | x2(x − 2) − 4(x − 2) | |
| | −(x2 − 4) | | 1 | |
= |
| = − |
| |
| | (x − 2)(x2 − 4) | | x − 2 | |
24 maj 17:21
Prosze bardzo o pomoc: A jakie założenie powinno być ?
24 maj 17:24
Godzio:
Napisałem dziedzinę, to jest właśnie założenie: x ≠ 2 i x ≠ −2
24 maj 17:25
Prosze bardzo o pomoc: bo ze sprawdzianu pamiętam gdy zapytałem o założenie to powiedziała x=y. czy to ci coś może
mówi ?
24 maj 17:28
Godzio:
Nic
24 maj 17:32