matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podaj rozwiazanie nierownosci
Maaatt:
podaj rozwiazanie nierownosci −x
2
+3x−7<0
24 maj 14:41
olkaaa:
−x
2
+3x−7<0 Δ=b
2
−4ac=9−(4*[−1]*[−7])=9−28=−19 Δ<0 więc wiedz, że coś się dzieje... x∊R
24 maj 15:41