matematykaszkolna.pl
fizyka tomek23: w polu jednorodnym o natężeniu 18N/C umieszczono swobodnie ciało o masie 0,6g i ładunku 6UC.Oblicz prędkość tego ciała i drogę przebytą po upływie 4s.
24 maj 08:26
Tomek.Noah: Ja mysle ze to bedzie tak
 F 
E=

q 
F=Eq F=ma
 v 
a=

t 
 mv 
F=

t 
 F*t 
v=

m 
 1 
s=

vt
 2 
 F*t2 
s=

m 
24 maj 10:25
hwdtel: Nie posiadam się ze szczęścia ,że ktoś wreście " sprzedał nieodpłatnie" na tym matematycznym forum rozwiązanie zadania z fizyki. Tyle tylko że autor rozwiązania trochę się zagapił:
 F*t2 Eq*t2 
s=

=

,a może to taki stary chwyt dydaktyczny
 2m 2m 
Chciałbym się także upewnić co to jest UC(może q). Ale to są detale(jak i ostateczne rozwiązanie liczbowe)
24 maj 12:59
Nie jestem mądry: hwdtel człowieku o co ci chodzi krytykujesz wszystkich jak żeś taki mądry to proszę bardzo rozwiązuj nikt ci nie zabrania. Myślisz że jak ktoś po prostu przepisze rozwiązanie to się nauczy BZDURA Tomek wszystko dobrze rozpisał wystarczy podstawić liczby . Tu żeś się popisał twoim zdaniem wartość ładunku zaznaczamy literką "q" ? Na koniec powiem jak Ci się nie podoba forum to wcale nie musisz tu zaglądać . Nie podoba ci się czyjeś rozwiązanie ? Napisz swoje !
24 maj 14:22
kasia 20: w polu jednorodnym o natężeniu 18N/C umieszczono swobodnie ciało o masie 0,6g i ładunku 6UC.Oblicz prędkość tego ciała i drogę przebytą po upływie 4s. FIZYKA
24 maj 20:41
hwdtel: Na tym forum nie potrzbujemy pierdołów wygłaszających kazuistyczne sofizmaty.To pasuje tylko do koślawej patrzałki(puki co)Więc, " nie jestem mądry" zabieraj swoją śmierdzącą dupę i spierdalaj stąd.Ludzi o manierach prostytutek z tv tu nie potrzeba. Tu potrzebne są fachowe uwagi,a nie aroganccy ignoranci.Bo cię poszczuję psami
25 maj 08:10
Tomek.Noah: No co wy dajcie spokuj, a tak poza tym nei pomylilem sie nie podstawilem odrazu bo jesli wczesniej jest wyznaczona sila a nastepna w wzorze ma ten sam indeks ( w tym przypadku zaden) jest to ta sama sila emotka
25 maj 10:20
Tomek.Noah: a faktycznei w drodze nie ma dwujki racja. dzieki. emotka
25 maj 10:21
tomek23: i teraz mam podstawic liczby czy jak
25 maj 14:49