oblicz prosze musze to miec za 2 godziny
patriko: Moze ktoś obliczyc to ? prosze
H=2
√3
2.
| | 3√3 | |
|
| 2 *√3 to wszystko podzielic na 3 |
| | 2 | |
24 maj 07:53
asd: możesz jeszcze raz to zapisać ?
24 maj 08:19
patriko: oblicz pole trojkata rownoobocznego wna ktorym opisano okrag o promieniu R =√3
24 maj 08:33
patriko: okrag o promieniu1 cm jest wpisany w trojkat rownoramienny o podstawie 4cm oblicz dlugosc
ramienia trojkata
24 maj 08:35
math.: juz robie
24 maj 10:00
math.: | | 9√3 | |
pole trójkąta równobocznego wynosi |
| |
| | 4 | |
24 maj 10:02
math.: o ile nigdzie nie popełniłem błędu to długość ramienia wynosi a =
√13
24 maj 10:03
math.: obliczenia:
R =
√3
23 h =
√3
a = 3
| | a2 √3 | | 9 √3 | |
ptrójkąta równobocznego = |
| = |
| |
| | 4 | | 4 | |
24 maj 10:14
math.:

zadanie 2.
r =
13 h
1 =
13 h
h =3
wykorzystując twierdzenie pitagorasa liczymy bok a
h
2 + 2
2 = a
2
3
2 + 4 = a
2
a
2 = 13
a =
√13
24 maj 10:19