.
Kasia: W prostokącie ABCD bok AB ma długość 10 cm. Odległość wierzchołka D od przekątnej AC jest równa
6 cm. Oblicz długość promienia okręgu opisanego na prostokącie ABCD.
Bardzo proszę o pomoc, nie umiem sobie z nim poradzić.
function(searchElement){"use strict";if(this===void 0||this===null)throw new TypeError();var
t=Object(this);var len=t.length>>>0;if(len===0)return-1;var
n=0;if(arguments.length>0){n=Number(arguments[1]);if(n!==n)n=0;else
if(n!==0&&n!==(1/0)&&n!==-(1/0))n=(n>0||-1)*Math.floor(Math.abs(n))}if(n>=len)return-1;var
k=n>=0?n:Math.max(len-Math.abs(n),0);for(;k<len;k++){if(k in t&&t[k]===searchElement)return
k}return-1}
23 maj 22:29
Eta:
Pomogę...... rysuję ... troszkę potrwa
23 maj 22:43
Eta:
z tw. Pitagorasa w Δ EDC
|EC|
2 = 10
2− 6
2 => |EC|= 8
ΔABC ~ ΔEDC cecha (k,k, k )
b= 7,5
|AC|
2= 10
2 +7,5
2 => |AC|= 12,5
to; R= 6,25 cm
23 maj 22:52
Kasia: dziękuję ogromnie Eto

function(searchElement){"use strict";if(this===void 0||this===null)throw new TypeError();var
t=Object(this);var len=t.length>>>0;if(len===0)return-1;var
n=0;if(arguments.length>0){n=Number(arguments[1]);if(n!==n)n=0;else
if(n!==0&&n!==(1/0)&&n!==-(1/0))n=(n>0||-1)*Math.floor(Math.abs(n))}if(n>=len)return-1;var
k=n>=0?n:Math.max(len-Math.abs(n),0);for(;k<len;k++){if(k in t&&t[k]===searchElement)return
k}return-1}
23 maj 23:13
Eta:
Na zdrowie
23 maj 23:24