matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
Krzychu:
rozwiąż równanie: sin3x = sin(x + π/4)
23 maj 21:58
Godzio:
π
π
3x = x +
+ 2kπ lub 3x = π − (x +
) + 2kπ
4
4
π
3
2x =
+ 2kπ lub 4x =
π + 2kπ
4
4
π
3
π
x =
+ kπ lub x =
π +
* k k ∊ C
8
16
2
23 maj 22:53