matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pls
jacob:
Wiedzac że proste k,l,m sa równoległe . Oblicz dł. odc. a,b,c
23 maj 19:55
M:
17 mar 09:43
M:
17 cze 20:48
Kropka:
Tu są 3 trójkąty podobne. Mamy układ 3 równań
⎧
5
4
=
c
b
⎨
10
4
=
a
3
⎩
b
4
=
5+b
10
18 cze 10:44