matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierownosc
Karolina:
Rozwiąż nierownosc 3x
2
− 1≥0 4 − x
2
>0
23 maj 18:28
Kejt:
4−x
2
>0 (2−x)(2+x)>0 2−x=0 v 2+x=0 x=2 v x=−2 x∊(−2;2)
23 maj 18:31
Jula:
dziękuję
23 maj 18:58