ciągi
karolka: Ciąg arytmetyczny (an) jest określony wzorem an= 1/4(3n +1) dla n ≥1
a)Sprawdź, którym wyrazem ciągu (an) jest liczba 37 3/4
b)Wśród 50 początkowych wyrazów ciągu an są wyrazy będące liczbami calkowitymi.oblicz
sumę wszystkich tych wyrazów.
1 mar 12:14
Eta:
Napisz czy tak?
an= (1/4) *( 3n +1) czy tak? an = 1 / (4*(3n+1)
1 mar 12:37
Eta: Napisz jak jest w b)
sumę wszystkich? czy sumę wszystkich całkowitych?
To ważne ! by podać poprawną odpowiedź !
Czekam na tę informację !
1 mar 12:42
karolka: (1/4)*(3n+1) trzeba obliczyć sumę wszystkich wyrazów całkowitych
1 mar 19:39