matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
V
?:
Wie ktoś jak zrobić to zadanie: Sprawdź które z pdanych liczb są miejscami zerowymi funkcji f
http://iv.pl/images/04584491939071892998.jpg
23 maj 15:06
dooominisia:
√
3x−6
=o i muszę podnieść obustronnie do kwadratu czyli otrzymuje wartość bezwzględną: I3x−6I=0 czyli 3x−6=0 przenoszę: 3x=6 dzielę obustronnie przez 3 i otrzymuję miejsce zerowe: x=2
23 maj 15:25