oblicz
sandra: (5+√23)
23 maj 12:47
Sandra: ( 5+
√2*
√2*
√2) = ( 5+ 2
√2) = 7
√2
chyba dobrze jeśli dobrze myślę
23 maj 23:13
Godzio:
Po pierwsze 5 + 2
√2 ≠ 7
√2 
Po drugie chodziło pewnie o (5 +
√2)
3
125 + 75
√2 + 30 + 2
√2 = 155 + 77
√2
23 maj 23:15
Anna: Nie,
sandra. O ile ta potęga naprawdę jest wewnątrz nawiasu (wątpię! ), to wynik jest
tylko
5 + 2
√2. I koniec

! Nie można dodać liczby wymiernej z niewymierną! Pamiętaj!
23 maj 23:16
Sandra: No bo to takie jakby nie dokończone jest to nie wiedziałam
23 maj 23:25