matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje.
ana01:
Wykresy funkcji y=3+(m + 1)x i y=(1− m)x
1
3
są prostopadłe. Ile wynosi m?
23 maj 00:07
Gustlik:
Wskazówka: a
1
*a
2
=−1 gdzie a
1
i a
2
to współczynniki kierunkowe obu tych funkcji.
23 maj 00:08