ciągi
Bella: an=n2 − 3n zbadaj monotonicznosc ciagu
wyszło mi coś takiego:
2n−2
więc jaka musze dac odp?
22 maj 22:51
Bella: cały mój tok obliczeń:
An +1 =(n+1)
2 − 3(n+1)=n
2 − n − 2
An + 1 − An=2n − 2
więc jaka jest odp.? ciąg jest rośnacy gdy n>0
22 maj 22:56
Bella: prosze... nie wiem jaka jest odp.
22 maj 22:58
Grześ: gdy n>1, jak coś

bo dla n=1 jest stały, zobacz:
a
1=1−3=−2
a
2=4−6=−2
Potem rośnie
22 maj 23:03
Bella: tak napisałam w zeszycie

ale dziękuje
22 maj 23:04
Bella: a jak jest taka odp:
22 maj 23:05
Bella: ja dałam że ciag jest rosnacy gdy N należy do R
22 maj 23:06