matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
LuKaS:
Jak rozwiązać:
3
√
3
=−
+3
x
22 maj 20:42
Ireneusz:
D=x∊R\{0} /*x
√
3
x=−3+3x x(3−
√
3
)=3
3
x=
3−
√
3
22 maj 20:46
Ireneusz:
Musisz jeszcze usunąć niewymierność.
22 maj 20:47
LuKaS:
dziękuję pięknie!
22 maj 20:51