gf
Funkcje ''/:

Jaka tu będzie dziedzina?
te kreski wychodzą poza wykres nie ma kropek ani zamkniętych ani otwartych
chba to bedzie +
∞ czy −
∞ ale nie wiem jak to zapisać poprawnie
22 maj 20:41
Ireneusz: x∊R
22 maj 20:43
Funkcje ''/:

a ten wykres?
22 maj 20:48
Ireneusz: <−5;5)
22 maj 20:49
Funkcje ''/: Ireneusz a wiesz jak to zrobić?
Funkcja jest określona za pomocą par uporządkowanych. Podaj zbiór wartości tej funkcji. 1)
{(−3,3)(−2,3)(−1,0)(0,0)(1,3)(2,3)(3,3)}
22 maj 20:52
Ireneusz: Według mnie:
f(Df)={0,3}
22 maj 21:06
Funkcje ''/: bo to jest podpunkt b, podpunkt a juz mam
tam było pare wartości ZW={−√2,−1,0,1,√2}
22 maj 21:13
Ireneusz: Bo zw zależy od tego, na jakich "igrekach" leżą te punkty. Tutaj znajdują się na linii prostej
y=0 y=3
Więc zbiór wartości przyjmuje tylko te dwie wartości.
22 maj 21:16
Funkcje ''/: aha
22 maj 21:17