.
HELP: Pan Grzegorz codziennie dojeżdża do pracy samochodem z prędkością 50 km/h.
Pewnego dnia zaspał i wyjechał później niż zwykle.
W połowie drogi zorientował się, że nie zdąży na czas i zwiększył prędkość o 10 km/h, dzięki
czemu nie spóźnił się do pracy.
Z jaką średnią prędkością tego dnia jechał Pan Grzegorz?
22 maj 20:16
;): Pomóźcie
22 maj 20:57
123: będzie
x=60+50/2=55 km/h
tego jestem pewny zwykła średnia arytmetyczna
22 maj 21:16
Eta:
| | 2v1*v2 | | 2*50*60 | |
vśr= |
| = |
| =........ |
| | v1+v2 | | 50+60 | |
22 maj 21:19