matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz x jeśli
słabyy:
a) log
2
x=−
2
3
b) log
2
√
2
x=−3 , gdzie
2
√
2
jest przy podstawie
22 maj 20:07
Eta:
a) 2
−2/3
= x x= 2
−2/3
b)
√
2
= 2
1/2
x= (2
1/2
)
−3
= 2
−3/2
22 maj 20:21
słabyy:
to są logarytmy.. ; \\ tego tak się nie liczy..
22 maj 20:24