matematykaszkolna.pl
składanie papierów mała z kłopotem: Kochani bardzo przepraszam że piszę to tutaj ale może ktoś mi pomoże ? Mianowicie chodzi o to że muszę złożyć papiery do szkół ale jak to zrobić? Jeśli chcę iść do szkoły w poznaniu do LO i do szkoły w Międzychodzie do TŻ ... Jak mam złożyć papiery do dwóch szkół zostawić jakieś papiery w jakiejś szkole? jakiej? Bardzo proszę o pomocy ....
22 maj 19:11
ziomek: http://nabor.pcss.pl/poznan/ tu składaj podanie do xx LO/Technikum ale doradzam Ci liceum. Wiesz czemu?
22 maj 21:29
Nina: Papiery Składa się do pierwszej wybranej szkoły przy logowaniu.. Czyli do tej do której chciałabys sie najbardziej dostać. Jeśli się tam nie dostaniesz to w systemie w dniu przyjęcia do szkół pokaże Ci sie gdzie zostałaś przyjęta. Wtedy udajesz sie do swojej pierwszej szkoły zabierasz papiery i zanosisz tam gdzie się dostałaś.
22 maj 21:37
ziomek: Pamiętaj o kolejności szkół w deklaracji bo tak jest że dostaniesz sie do szkoły najpierw tej co była wymieniona pierwsza w twojej deklaracji. a co do mojego rozważania z doświadczenia. po technikum w teorii miała byś niby zawód... w praktyce na 95 % nie będziesz mieć dalej pracy... no może na kierunkach jak kucharz /kelner czy coś takiego ale to nie jest twoim marzeniem raczej. Lepiej wziąć się do roboty iść do liceum(tam też będą uczyć do matury) i od pierwszej klasy zakuwać na studia bio/chem lub mat/fiz później na kierunki techniczne i będziesz mieć po tym kasę i prace. w technikach kompletnie mają w dupie matury , bo dają ci zawód i reszta ich nie obchodzi więc twoje szanse na zdanie matury dobrze na rozszerzeniu maleją(wraz z szansami na studia).
22 maj 21:38
mmmm: oblicz ogniskową układu trzech cienkich soczewek o zdolnościach skupiających:1,5D, −1 D: 2,5 D.
15 sty 20:18