matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obl pochodną
zad:
obl. pierwszą pochodną f(x)=
x
2
2
+e
22 maj 18:34
ancymon:
jeśli to na pewno ma tak wyglądać to: f'(x) = x
x
2
a jeśli chodziło ci o f(x)=
+ e
x
to f'(x) = x + e
x
2
22 maj 19:30