matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
słabyy:
16
loga
2
4
√
2
+loga
4
3
22 maj 17:49
oktavius:
co to loga
logarytm
? log
2
4
√
2
=0,25 log
4
3≈0,7925 16
0,25+0,7925
=16
1,0425
≈51.984
22 maj 18:03
słabyy:
dzięki za chęci ale to nie o to chodzi..
a log to logarytmy ; ) po prostu rozwiązać to zadanie bez tych przybliżeń.. ; d
22 maj 18:04
luk18:
Tu chyba trzeba coś ze wzorem pokombinować.
1
log
2
4
√
2
=log
2
2
1
4
=
log
2
2=
log
2
2
4
=
1
4
i tak samo z tym drugim
4
22 maj 19:59
mała z kłopotem:
https://matematykaszkolna.pl/forum/96227.html
22 maj 20:07