Przydatna kazda pomoc
Mario Bros:

Jutro mam arcy wazna poprawe wiec bede wdzieczny za kazda pomoc
Zad. 1
Trojkat prostokatny na zalaczonym rysunku ma wymiary bokow: przyprostokatne x−3 i 9 a
przeciwprostokatna ma to x musze obliczyc Obwod.
Zad 2. W trapezie katy ostre przy dluzszej podstawie to 45 i 60 stopni, krotsza podstawa ma
dlugosc 6cm, a dlugosc krotszego ramienia to 8√3. Musze obliczyc Pole
Zad 3. Dla jakich wartosci parametru k okregi o(A,r1), O(B,r2) takie, ze r1=3k+1, r2=2k+3,
|AB|=6k−3 sa rozlaczne zewnetrznie.
Zad 7. W okregu o promieniu 20 wpisano prostokat, srodki bokow prostokata polaczono odcinkami.
Oblicz obwod prostokata.
Jezeli ktos chcialby poswiecic swoj cenny czas bylbym wdzieczny
22 maj 17:00
bart: 1) (x−3)2+92=x2 − z tego wyznacz x
L=x−3+9+x=2x+6
22 maj 17:44
Mario Bros: co to jest za wzor?
22 maj 17:51
bart: Pitagoras
22 maj 18:00
Mario Bros: no tak ale mam to zrobic na uklad rownan?
22 maj 18:02
bart: (x−3)2+9=x2
x2−6x+9+9=x2
−6x=−18
x=3
L=2x+6=2*3+6=12
22 maj 18:04
ana01: L to obwód jest.
22 maj 18:06
Mario Bros: WIedzialem co to L ale nie wiedzialem jak to rownanie rozwiazac dziekuje.
22 maj 18:10
22 maj 19:37