matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:(
Agula:
Sprawdź tożsamości:
sin
2
x − cos
2
x
tgx − 1
=
1 + 2sinxcosx
tgx +1
22 maj 14:18
Wera:
sinx
1
=
sinx
1
sinx − cosx
cosx
=
sinx + cosx
cosx
sinx − cosx
sinx + cosx
*
=
sinx + cosx
sinx + cosx
sin
2
x − cos
2
x
=
sin
2
x + 2sinxcosx + cos
2
sin
2
x − cos
2
x
1 + 2sinxcosx
22 maj 15:24
Wera:
A i jeszcze w tym pierwszym jest błąd:
sinx
− 1
cosx
sinx
+ 1
cosx
22 maj 15:27