matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadania utrwalające
Czarek:
Punkt A należy do wykresu funkcji kwadratowej,określonej wzorem y=ax kwadrat.Oblicz współczynnik a,gdy A=(2,8)
22 maj 12:59
Nie jestem mądry:
8= 4a ⇒ a= 2
22 maj 12:59
ja:
A=(3, −9)
8 sty 19:01