oblicz pole zaznaczonego wielokąta
!!!!:

j.w
tam gdzie y ma być: y=log
0,2 x
a ta linia przerywana ma być połokrągła
Trzeba obliczyć pole tego trójkąta...
22 maj 12:22
Godzio:
Podstawa: 5 − 1 = 4
Wysokość: |f(5)| = |log
0,25| = |log
1/55| = |−1| = 1
22 maj 12:24
Kejt: wystarczy podstawić do wzoru 5 za 'x' wyliczyć 'y' i będziesz miał/a wysokość. a podstawa ma 4.
22 maj 12:24
22 maj 12:40
!!!!: ale czemu wyliczajac wysokośc trzeba podstawić to 5, czemu jest wartośc bezwzględna i dlaczego
wychodzi nam z teo wzoru y?
22 maj 12:41