matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
t
vercia09028:
oblicz sinx i cosx wiedząc, że cos2x=0,6 i x ∊ (
π
2
,π)
21 maj 23:59
Godzio:
cos2x = 1 − 2sin
2
x cos2x = 2cos
2
x − 1 Pamiętaj sinx > 0, cosx < 0
22 maj 00:01