obl
asia: prosze o rozwiązanie i rozpisanie równania:
x+3=2
−−−− −−−
x−1 3 oraz jeszcze jedno 5x−2=8x+12
21 maj 20:49
XXe: 5x−2=8x+12
−3x=14
x=−423
21 maj 20:52
XXe: a to pierwsze co to jest? bo nie kminię
21 maj 20:52
asia: to jest pod ułamkiem
21 maj 21:06
XXe: jeśli pierwsze to jest to
x+3x−1=23 to mnożysz na krzyż
21 maj 21:08
asia: no jest pierwsze
21 maj 21:09
XXe: no to wiesz wszystko jak to robić
21 maj 21:09
asia: czyli x+3*3
21 maj 21:10
asia:
21 maj 21:11
XXe: tak
21 maj 21:14
asia: x−1*2
9x−2
21 maj 21:16
asia:
21 maj 21:18