matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
beata:
[(
2
3
)
2
+(
1
2
)
3
]: [(
2
3
)
3
−(
1
2
)
2
]
21 maj 20:31
dooominisia:
(4/9+1/8):(8/27−1/4)=(32/72+9/72):(32/108−27/108)=41/72:5/108−41/72*108/5=4428/360 i skracamy aż otrzymujemy 123/10=12,3
22 maj 14:07