.
chcezrozumiec: prosze o rozwiazanie równania :
2x−3(x+6)=4x+2
21 maj 19:10
Nie jestem mądry: 2x−3x−18−4x=2
−5x= 20
x= −4
21 maj 19:14
chcezrozumiec: a jezeli moge zapytać skąd te 20
21 maj 19:30
Kejt: przeniósł 18 na prawą stronę. 18+2=20
21 maj 19:30
chcezrozumiec: i z czego wyszło −4
21 maj 19:46
Kejt: z dzielenia 20 przez −5..
21 maj 19:51
chcezrozumiec: juz rozumiem dziekuje
21 maj 19:52
Czarek: Punkt A należy do wykresu funkcji kwadratowej,określonej wzorem y=ax kwadrat.oblicz
współczynnik a,gdy A=(2,8)
22 maj 12:55
Nie jestem mądry: 8= 2a ⇒ a=4
22 maj 12:56
Nie jestem mądry: aaa x
2 
wtedy 8= 4a ⇒ a=2
22 maj 12:57