.
Kasia: Wyznacz miary katow czworokata ABCD wpisanego w okrag, wiedzac,ze :
a) I ∡ B I = 2 I ∡ A I i I ∡ C I = 3 I ∡ A I
| | 1 | |
b) I ∡ B I = |
| I ∡ A I i I ∡ A I = 2 I ∡ C I
|
| | 3 | |
c) I ∡ A I : I ∡ B I : I ∡ C I = 1: 2: 3
d) I ∡ A I : I ∡ B I : I ∡ D I = 5: 4: 2
bardzo prosze o pomoc

function(searchElement){"use strict";if(this===void 0||this===null)throw new TypeError();var
t=Object(this);var len=t.length>>>0;if(len===0)return-1;var
n=0;if(arguments.length>0){n=Number(arguments[1]);if(n!==n)n=0;else
if(n!==0&&n!==(1/0)&&n!==-(1/0))n=(n>0||-1)*Math.floor(Math.abs(n))}if(n>=len)return-1;var
k=n>=0?n:Math.max(len-Math.abs(n),0);for(;k<len;k++){if(k in t&&t[k]===searchElement)return
k}return-1}
21 maj 19:09
Kasia: Na trapezie opisano okrąg o promieniu długości 25 cm. Dłuższa podstawa trapezu jest srednica
tego okregu. Wiedzac,ze przekatna trapezu ma dlugosc 40 cm, oblicz obwod tego trapezu. Prosze
o podpowiedz, a nie rozwiazanie.. np. o poprawny rysunek bo możliwe, że mój jest zle
narysowany przez co nie zauwazam jakichs zaleznosci..
ponawiam

function(searchElement){"use strict";if(this===void 0||this===null)throw new TypeError();var
t=Object(this);var len=t.length>>>0;if(len===0)return-1;var
n=0;if(arguments.length>0){n=Number(arguments[1]);if(n!==n)n=0;else
if(n!==0&&n!==(1/0)&&n!==-(1/0))n=(n>0||-1)*Math.floor(Math.abs(n))}if(n>=len)return-1;var
k=n>=0?n:Math.max(len-Math.abs(n),0);for(;k<len;k++){if(k in t&&t[k]===searchElement)return
k}return-1}
21 maj 19:19
Kasia: .
function(searchElement){"use strict";if(this===void 0||this===null)throw new TypeError();var
t=Object(this);var len=t.length>>>0;if(len===0)return-1;var
n=0;if(arguments.length>0){n=Number(arguments[1]);if(n!==n)n=0;else
if(n!==0&&n!==(1/0)&&n!==-(1/0))n=(n>0||-1)*Math.floor(Math.abs(n))}if(n>=len)return-1;var
k=n>=0?n:Math.max(len-Math.abs(n),0);for(;k<len;k++){if(k in t&&t[k]===searchElement)return
k}return-1}
21 maj 19:45