.
Kasia: Na trapezie opisano okrąg o promieniu długości 25 cm. Dłuższa podstawa trapezu jest srednica
tego okregu. Wiedzac,ze przekatna trapezu ma dlugosc 40 cm, oblicz obwod tego trapezu. Prosze
o podpowiedz, a nie rozwiazanie.. np. o poprawny rysunek bo możliwe, że mój jest zle
narysowany przez co nie zauwazam jakichs zaleznosci..
function(searchElement){"use strict";if(this===void 0||this===null)throw new TypeError();var
t=Object(this);var len=t.length>>>0;if(len===0)return-1;var
n=0;if(arguments.length>0){n=Number(arguments[1]);if(n!==n)n=0;else
if(n!==0&&n!==(1/0)&&n!==-(1/0))n=(n>0||-1)*Math.floor(Math.abs(n))}if(n>=len)return-1;var
k=n>=0?n:Math.max(len-Math.abs(n),0);for(;k<len;k++){if(k in t&&t[k]===searchElement)return
k}return-1}
21 maj 18:53
Kasia: ponawiam
function(searchElement){"use strict";if(this===void 0||this===null)throw new TypeError();var
t=Object(this);var len=t.length>>>0;if(len===0)return-1;var
n=0;if(arguments.length>0){n=Number(arguments[1]);if(n!==n)n=0;else
if(n!==0&&n!==(1/0)&&n!==-(1/0))n=(n>0||-1)*Math.floor(Math.abs(n))}if(n>=len)return-1;var
k=n>=0?n:Math.max(len-Math.abs(n),0);for(;k<len;k++){if(k in t&&t[k]===searchElement)return
k}return-1}
21 maj 19:03