matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
vercia09028:
2sin(2x−π4)=1
21 maj 18:51
vercia09028:
ma być
π
4
sorki
21 maj 18:51
Bogdan:
π
1
π
π
sin(2x −
) =
⇒ sin(2x −
) = sin
4
2
4
6
π
π
π
5
2x −
=
+ k*2π lub 2x −
=
π + k*2π
4
6
4
6
5
13
2x =
π + k*2π lub 2x =
π + k*2π
12
12
5
13
x =
π + k*π lub x =
π + k*π
24
24
21 maj 18:57
vercia09028:
dzięki wielki
21 maj 19:04