matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znajdz równanie prostej prostopadłej do prostej
joasia2320:
y=
2
5
x−
2
3
i przechodzącej przez punkt P=(−4,3)
21 maj 18:35
M:
17 mar 14:06
Krzysiek:
2
m=
5
m*m
1
=−1
−1
5
m
1
=
=−
m
2
2
2
Równanie prostej prostopadłej do prostej y=
x−
i przechodzącej przez punkt
5
3
P=(−4,3) y=m
1
(x+4)+3
5
y=−
(x+4)+3
2
5
y=−
x−7
2
17 mar 14:15