matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie kwadratowe
....:
Rozwiąż równanie kwadratowe: 6x
2
+ ax − a
2
= 0
21 maj 18:12
Nie jestem mądry:
Δ= a
2
+ 24a
2
= 25a
2
√
Δ
= 5a
−a−5a
a
x
1
=
=
12
2
−a+5a
a
x
2
=
=
12
3
21 maj 18:17