matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie kwadratowe
:):
y
2
− 2πy − 3π
2
= 0 Czy za π poprostu trzeba podstawić 3,14
21 maj 17:43
Nie jestem mądry:
hmm ja bym tak zrobił
21 maj 17:55
PanCogito:
Δ = 4π
2
+12π
2
= 16π
2
⇒
√
Δ
= 4π
2π+4π
y
1
=
= 3π
2
2π−4π
y
2
=
= −π
2
21 maj 18:13