matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość funkcji sinus kwadrat
matma:
Witam. Jak najprościej znaleźć wartość poniższej funkcji?
π
sin
2
x(
) = ?
4
21 maj 17:41
matma:
Przepraszam tak miało być (bez tego x):
π
sin
2
(
)
4
21 maj 17:43
Nie jestem mądry:
√
2
√
2
sin
2
45= sin45 * sin45=
*
2
2
21 maj 17:46