matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
vercia09028:
2sin(2x−
π
4
) +
√
3
= 0
21 maj 15:36
Godzio:
π
2sin(2x −
) = −
√
3
4
π
√
3
sin(2x −
) = −
4
2
π
π
π
4π
2x −
= −
+ 2kπ lub 2x −
=
+ 2kπ k ∊ C
4
3
4
3
x = ... lub x = ... dokończ
21 maj 15:38