oblicz :d
nataliaaa:

Oblicz pole i obwód trapezu prostokatenego
21 maj 15:07
gosza: obw: 22+80+70+64=236 a pole rowne jest 2944
21 maj 15:12
nataliaaa: jak obliczyc pole

z tw. pitagorsa
21 maj 15:14
Godzio:
Poprowadź wysokość z wierzchołka kąta rozwartego i oblicz ją z tw. Pitagorasa
802 = 482 + h2 ⇒ h = ...
Dalej już chyba wiadomo
21 maj 15:16
gosza:

70−22=48
twierdzenie pitagorasa 48
2 + x
2 =80
2
rozwiazuje i x wychodzi 64 i to jest wysokosc a pole obliczemy suma 2 podtaw pomnozona przez
wysokosc podzielone na 2
21 maj 15:17