Pomocy?
Kaziuuu:
lim x*tgx = lim 1*tgx+x(1+tg
2x) = lim tgx+x+xtg
2x =
x→0 e
x−1−x x→0 e
x−1 x→0 e
x−1
lim 1+tg
2x+1+tg
2x+2x(1+tg
2x) ←tu pan doktor mi powiedział że mam zle


x→0 e
x
Nom niepozostaje nic innego jak prosić o dokończenie.
21 maj 15:03
Kaziuuu:
niewyraznie napisałem sry
lim x*tgxex−1−x =
x→0
lim 1*tgx+x(1+tg2x)ex−1 =
x→0
lim tgx+x+xtg2xex−1 =
x→0
to jest dobrze a co dalej?
21 maj 19:21
Kaziuuu: pomoże ktoś?
23 maj 09:10
Bogdan:
Zastosuj regułę de l'Hospitala
23 maj 11:42
Kaziuuu: tak jak bym umiał to zrobić to bym tu niepisał.
23 maj 14:18
?:
23 maj 21:28
?:
24 maj 18:15
?:
25 maj 09:14
?:
26 maj 19:24