taa
KASIA: hmm jak to zrobić ?
Napisz równanie okręgu o środku w punkcie S=(4,−3) do którego należy punkt A.
a) A = (6,1)
b) A = (0,−2)
c) A = (4,0)
dziękuje z góry
20 maj 22:30
ant: wzór na równanie okręgu: (x−x
A)+(y−y
A)=r
2
gdzie x
A,y
A− SRODEK OKREGU
R− PROMIEN,
PODSTAW, SPRAWDZE CI
20 maj 22:43
KASIA: (x−4)2+(y+3)2=r2
20 maj 22:48
Anna: KASIU, teraz tylko oblicz długość promienia :
r = ISAI . Znasz na pewno wzór na długość odcinka (odległość 2 punktów).
20 maj 22:53
KASIA: ale co mam podstawić pod x
B i y
B wtedy
20 maj 22:58
KASIA: jak tak zrobiłam to wyszło mi i r=√20
20 maj 23:03
KASIA: i co teraz mam podstawić po prostu ?
(x−4)2+(y+3)2=√20
20 maj 23:06
Anna: Bardzo dobrze

! I tak zrób kolejne podpunkty zadania.

Jeszcze tylko: r=
√20 =
√4*5 = 2
√5
20 maj 23:06
Anna: Nie, we wzorze jest : r2, czyli będzie 20.
20 maj 23:07
KASIA: aaaaaaaaaa ; ] ok.
20 maj 23:08
KASIA: a w b będzie 17= (x−4)2+(y+3)2 ?
20 maj 23:11
KASIA: a w c będzie 1=(x−4)2+(y+3)2 ?
20 maj 23:13
Anna:
20 maj 23:14
Anna: Te brawa − to za b)

! Bo w c) jest źle, popraw.
20 maj 23:15
KASIA: e ee czemu ?
20 maj 23:18
KASIA: będzie 3 ; )
20 maj 23:20
Anna: Ok. Ale r=3, czyli w równaniu okręgu będzie
9.
20 maj 23:23
KASIA: eee tak : )
20 maj 23:25
Anna:
20 maj 23:26
KASIA: dziękuje bardzo za pomoc : *
20 maj 23:26
Anna: Proszę bardzo. Powodzenia

!
20 maj 23:35
michu: napisz rownanie okregu o srodku w punkcie s=(−1,−6) jezeli przechodzi przez punkt o
wspolrzednych (−5,−3).sporzadz wykres
2 cze 16:48