matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz wartości pozostałych funkci trygonometrycznych jesli
joasia2320:
cos2=
3
5
i jest katem ostrym
20 maj 20:40
Godzio:
3
4
cosα =
⇒ sinx =
√
1 − cos
2
x
=
√
1 −
9
25
=
√
16
25
=
5
5
sinα
4
5
4
tgα =
=
*
=
cosα
5
3
3
1
3
ctgα =
=
tgα
4
20 maj 20:41