dziedzina funkcji
kasia: określ dziedzinę funkcji:
a) y=x2-1
____
√1+4 x2
b) y=√x2+ 2x + 1
_________
x2+2
c)1
x3 + 6 x2 +1
2
d) y=5x+1
_____
3x2 - 5x
e) y= x2 - 1
_____
x+1 x2
2
f)y= 7
________________
x2+2x + 1
g) y=7-x2
_____________________
4 x2 + 4x +1
i) y=√3
_______________
x2 - 6x + 9
28 lut 23:21
Basia: Kasiu ! napisz te wzory porządnie, bo w większości przykładów nie wiadomo o co chodzi
np.tak
x2 -1
y = --------------------
(x+1)*x2
bo tak to chyba w (e) powinno być
jak zapisać potęgę i pierwiastek masz tu wyraźnie po lewej stronie napisane
28 lut 23:28