x3 + 3x2 + 2x | ||
limx→−2 | = | |
x2 − x − 6 |
| |||||||||||||||||
x * | = | ||||||||||||||||
|
1 + 0 + 0 | ||
−2 * | = −2 * 1 = −2 | |
1 − 0 − 0 |
x3 + 3x2 + 2x | x(x + 2)(x + 1) | |||
limx→−2 | = limx→−2 | = | ||
x2 − x − 6 | (x + 2)(x − 3) |
x(x + 1) | −2 * (−1) | 2 | ||||
= limx→−2 | = | = − | ||||
x − 3 | −5 | 5 |
2 | 1 | |||
Tutaj tak się nie robi, bo | przy x → 2 dąży do | ![]() | ||
x2 | 2 |
x(x + 1)(x + 2) | ||
lim | = | |
(x − 3)(x + 2) |
x(x + 1) | −2(−2 + 1) | 2 | ||||
lim | → | = − | ||||
x − 3 | − 2 − 3 | 5 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |