narysuj wykres
dan: narysuj wykres:
a) f(x) = 3 | cosx |
| | 1 | |
b) f(x) = | cos(x+π)− |
| | |
| | 2 | |
19 maj 20:57
;): a)
Twój wykres będzie rozciągnięty do 3 i tam gdzie przyjmuje wartości ujemne odbijasz nad OX
b)
| | 1 | |
f(x) = cosx →Tu→ = [−π,−12] f(x) = cos(x + π) − |
| →| | |
| | 2 | |
| | 1 | |
f(x) = |cos(x + π) − |
| | |
| | 2 | |
19 maj 21:15
dan: myslalem ze narysujesz bo z tego kompletnie nic nie rozumiem
19 maj 22:25
dan: rozciagniety? w pionie czy w poziomie? trzeba troche jasniej tlumaczyc bo tu nie wszyscy
wszystko umieja i tak odrazu lapia...
19 maj 22:27
lukaszq18: W pione. Zb.Wf = <0,3>
19 maj 22:30